Μούσες και μουσεία...

 

Τα 9 Κορίτσια από την Πιερία... 

Είναι αυτά που δώσαν το όνομά τους στα μουσεία!


Ξεκινήσαμε σιγά- σιγά να μπαίνουμε στο θέμα κάνοντας την αρχή από την προέλευση της λέξης ΜΟΥΣΕΙΟ... Ε ναι λοιπόν σήμερα αρχίσαμε να μιλάμε για τις όμορφες κόρες του Δία τις 9 Μούσες!!! Είδαμε και ακούσαμε για αρχή τον μύθο.

Ακούσαμε και το τραγούδι των 9 Μουσών... Και φτιάξαμε το ταμπλό της τάξης μας με Μούσες και μουσεία... Εντοπίσαμε στο χάρτη την Πιερία... Τον τόπο γέννησης των μουσών και τον Ελικώνα την περιοχή όπου σύμφωνα με το μύθο μεγάλωσαν.

Τον μύθο θα βρείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=Vhl_O6yk1jQ&t=45s


Το τραγούδι που εμείς το λατρέψαμε θα το βρείτε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=61jC5HBRytQ

Ακούσαμε το τραγούδι χωρίς να βλέπουμε τις εικόνες του βίντεο με σκοπό να αποφύγουμε κάποιες εικόνες οι οποίες περιέχονται σ αυτό .





Το αναρτημένο υλικό στο ταμπλό της τάξης μας είναι από διάφορα ιστολόγια συναδέλφων καθώς και από το δικό μου και άλλων ατόμων που έχουν αναρτήσει εξαιρετικό υλικό στο διαδίκτυο και είναι πολύ βοηθητικό!!!

Παίξαμε θέατρο με αφορμή το τραγούδι Που ακούσαμε  για τις 9 μούσες...
Χορέψαμε τραγουδήσαμε και περάσαμε όμορφα είχαμε τέσσερις από τις μούσες έναν Δία έναν Απόλλωνα και έναν έξυπνο τύπο που την ώρα που ο Απόλλωνας παίζει τη λύρα του εκείνος του κλέβει τις όμορφες Νεράιδες του! 






Στη συνέχεια παίξαμε διάφορα παιχνίδια ταύτισης αναγνώρισης και μνήμης. 







Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ιδέες και υλικό για τα μουσεία των Επτανήσων καθώς και φύλλα εργασίας γενικά για τα μουσεία....




Οι Μούσες χορεύουν με τον Απόλλωνα. Μπαλντασάρε Περούτζι, 16ος αιώνας





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα-δύο ένα-δυο Ο χειμώνας είναι εδώ!!!

Έρως... Ο φτερωτός θεός της αγάπης στο Νηπιαγωγείο μας!!!

Χειμώνας και πάλι.... Νέα χρονιά προβάλλει 2020!